Венедіктова заявила про більш ніж 200 кримінальних справ проти бізнесу Ахметова

Читать на русском
Генеральний прокурор пообіцяла особисто контролювати хід розслідування у всіх цих справах, які, переважно, пов'язані з компаніями Ахметова з енергетики та вуглепрому
Ірина ВенедиктоваОфіс генпрокурора України

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова дала зрозуміти, що офіс генерального прокурора має у своєму розпорядженні понад 200 кримінальних проваджень проти компаній і підприємств, які пов'язані з Рінатом Ахметовим.

Про це генеральний прокурор написала у своєму Facebook.

План «Шатун» і «путч Порошенка»: держперевороти, що не відбулисяВ Україні вже неодноразово за останні роки повідомляли про підготовку держперевороту. Був план Шатун, план Савченко та Рубана, тепер президент каже, що до перевороту може бути причетний Ахметов.

«У мене склалася і власна думка, яку я не маю права висловити, враховуючи специфіку займаної посади. Єдине, на що я маю право – реагувати на ситуацію в площині кримінальної юстиції з прицілом на процесуальний результат. Не думаю, що в умовах суспільного і політичного шторму Офіс генпрокурора повинен відсиджуватися з боку. У той час, коли політики сперечаються між собою в залі українського парламенту або телевізійних шоу, ми на наших робочих місцях посперечаємося мовою процесуальних документів. Я не інквізитор, я не прислужую політикам, я не продаюся покупцям політичних дивідендів, я не влаштовувалася на роботу в ляльковий театр. На роботі всі прокурори давно вже знають: якщо я прийняла рішення, реалізую його, попри ситуативні ризики» - заявила вона.

За її словами, за результатами поверхневої оцінки кількості кримінальних проваджень, які були відкриті за фактами порушень і зловживань, скоєних бізнес-структурами Ахметова зі сфери вугільної промисловості та енергетики, їх нарахували близько 200, а загальний збиток від них - мільярди гривень. Генпрокурор пообіцяла особисто контролювати хід розслідування у всіх цих справах.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на пресконференції в п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше представник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани РФ щодо участі в держперевороті в Україні. Своєю чергою, Ахметов назвав «суцільною брехнею» інформацію про нібито втягування його в будь-який держпереворот.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: