Україні буде потрібна своя власна система протиповітряної та протиракетної оборони – Резніков

Читать на русском
Розрекламований ізраїльський Залізний купол в Україні буде неефективний, переконаний глава Міноборони, тому Україні потрібно щось своє.
Олексій РезніковGetty Image

Україна з початку війни змогла прикрити своє небо самостійно, хоча це прикриття не ідеальне. А в майбутньому Україні потрібна власна, ефективна система протиповітряної та протиракетної оборони, оскільки хвалений ізраїльський «Залізний купол» в Україні виявиться неефективним.

Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков під час бізнес-конференції на платформі Forbes, повідомляє Міністерство оборони.

Врятуйте життя: Кулеба закликав партнерів забезпечити Україну системами ПРОЗахідні країни мають надати Україні Україні сучасні системи протиракетної оборони (ПРО) для того, аби захищатися від таких ударів, як на Одещині в ніч проти 1 липня.

_«Ми всі знаємо приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо. Всі ми знаємо назву «Залізний купол», але навіть він не захищає на 100%. Щобільше, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, державними підприємствами. «Залізний купол» зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених по суті в гаражах. Від крилатих і балістичних ракет «Залізний купол» не захищає. Там є інша система ППО, яка розвивається і в самому Ізраїлі і є в Чехії та США. Тому нам потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО або отримувати, в тому числі від наших партнерів», - сказав він.

Резніков додав, що українське небо вже більш-менш захищене; захист не ідеальний, але більша частина ракет росії збивається. Мало того, російська авіація так налякана, що намагається не заходити в зону дії ППО і боягузливо обстрілює Україну з території росії, білорусі, окупованого Криму, а також акваторій Чорного і Каспійського морів - звідти, де до них поки що не дістають українські зенітники.

Нагадаємо, 7 червня стало відомо, що Україна просить Ізраїль у якості військової допомоги продати їй систему протиракетної оборони ізраїльсько-американської розробки «Залізний купол». Система повинна допомогти захисту українських міст від російських артилерійських обстрілів.

7 липня в Пентагоні підтвердили, що Україні буде надано новий пакет військової допомоги загальною вартістю в 820 мільйонів доларів. Серед іншого, до його складу увійдуть зенітно-ракетні комплекси NASAMS протиракетної та протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: