Зведення Генштабу: ЗСУ відбили розвідку боєм, окупанти продовжують удари по цивільних об’єктах

Читать на русском
Ворожі війська намагалися провести розвідку боєм на Слов'янському напрямку, але були успішно відкинуті ЗСУ.
Генштаб ЗСУ

Станом на 137-й день війни українські захисники відбили російську розвідку боєм на Слов’янському напрямку, однак окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає.

На Сіверському напрямку окупанти застосували ствольну та реактивну артилерію, аби обстрілювати райони населених пунктів Бачівськ, Волфине, Миропілля, Володимирівка, Олексіївка і Вовківка Сумської області та Сеньківка і Миколаївка Чернігівської області. Окрім цього, в районах Вовківки та Волфиного, ударів завдала ворожа штурмова та армійська авіація.

Із Маріуполя у бік Бердянська попрямувала колона ворожої техніки – деталіРадник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомляє, що російські війська виводять техніку з міста в бік лінії фронту.

На Харківському напрямку росіяни застосовували танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Харкова та Харківської області на північ, схід та південь від міста.

Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова, Петрівки і Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження в районах населених пунктів Долина, Дібровне, Мазанівка, Богородичне, Адамівка, Андріївка, Барвінкове, Вірнопілля, Велика Комишуваха, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Хрестище, Новопавлівка, Нікополь, Червоне та Сулигівка. Використав авіацію для завдання удару неподалік Богородичного.

При цьому, ворог провалив розвідку боєм в напрямку Мазанівки завдяки вмілим діям українських воїнів та відійшов з втратами.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Курдюмівка, Луганське, Берестове, Виїмка, Івано-Дар’ївка, Шуми та Переїзне.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення тривають обопільні обстріли із застосуванням мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії.

Британська розвідка назвала важливу мету росії на ДонбасіПо Слов'янському району на Донеччині російська артилерія продовжує завдавати ударів із околиць Ізюму на півночі та біля Лисичанська на сході.

Противник завдав авіаударів неподалік Авдіївки та Володимирівки. Штурмовими діями намагався покращити тактичне положення в районі Новоселівки Друга, успіху не мав, та відійшов.

На Південнобузькому напрямку окупанти наявними засобами вогневого ураження намагаються не допустити просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово зайнятої території.

Як повідомляється, у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог утримує в морі два носії високоточної зброї.

Також окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування ними цивільних об’єктів на території України, продовжують брехати про нібито розташування військових підрозділів в школах, лікарнях та багатоквартирних житлових будинках.

Нагадаємо, що за минулу добу, 9 липня, Збройні сили України ліквідували ще 100 військових російської армії. Всього з початку війни знищено близько 37 300 окупантів.

Раніше ми повідомляли, що вже 2,5 місяці авіація росії не заходить у зону дії протиповітряної оборони України – ворог змінив свою тактику, оскільки боїться втрат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: