Викрито шахраїв, які виманювали гроші на «потреби» ЗСУ

Читать на русском
Правоохоронці викрили шахраїв, які від імені чиновників виманювали кошти у підприємців на потреби армії.

Правоохоронці викрили шахраїв, які від імені чиновників виманювали кошти у підприємців на потреби армії. Сума збитків може становити мільйони.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко у Facebook.

НАБУ завершило розслідування справи про «шахраїв» з Офісу генпрокурораАнтикорупційні органи правопорядку завершили проводити розслідування факту можливої корупції в діях двох посадовців ОГП.

За його словами, у травні деякі бізнесмени з Одеської області отримали листи нібито за підписом начальника обласної військової адміністрації. Підприємців просили приєднатися до зборів коштів на потреби ЗСУ. У листі також зазначили номер рахунку та контакт однієї зі посадових осіб ОВА.

Такі листи отримали представники бізнесу ще у 10 регіонах України.

«Зараз відомо про щонайменше 100 фактів переказу коштів на рахунки, зазначені у листах. Найменша сума – 10 тисяч гривень, найбільша сягала 100 тисяч гривень. Але слідство активно працює, тому кількість постраждалих значно збільшиться, а загальна сума збитків визначатиметься мільйонами», - заявив Клименко.

Організатор схеми зараз перебуває на території так званої ЛНР.

Загалом до схеми було причетно семеро людей, четверо з яких мешканці Дніпропетровщини. Усі вони отримають підозри за шахрайство.

Нагадаємо, п'ять тисяч українців попалися на обман шахраїв про фейкові соцвиплати.

Також повідомлялося, в яких областях шахраї найчастіше крадуть гуманітарку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: