Окупанти намагалися захопити Вуглегірську ТЕС, ЗСУ відбили штурм – Генштаб

Читать на русском
Російська армія намагалася взяти під контроль Вуглегірську ТЕС та покращити тактичне становище в районі Доломітного.

Російська армія намагалася взяти під контроль Вуглегірську ТЕС та покращити тактичне становище в районі Доломітного, проте ЗСУ відкинули окупантів на колишні позиції.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу у суботу, 9 липня.

Удар по Кримському мосту: Арестович прокоментував реалістичність такого сценаріюІдеальним варіантом було б використовувати для удару по мосту РСЗВ HIMARS, але Україні поки що не постачають ракети з потрібною дальністю

Так, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін діяльності підрозділів противника не відзначається. На останньому ворог обстріляв позиції ЗСУ неподалік Сеньківки та Миколаївки Чернігівської області та населених пунктів Есмань та Олексіївка Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти ведуть оборону зайнятих раніше кордонів. Ворог обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Явірське, Стара Гнилиця, Українка, Микільське, Базаліївка, Російські Тишки, Черкаські Тишки, П'ятигорське, Прудянка, Чорноглазівка, Кутузівка.

На Слов'янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли поблизу Дібрівного, Богородичного, Адамівки, Карнаухівки та Сулігівки.

На Краматорському напрямку війська росії обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Григорівки, Верхньокам'янського і Краматорська. Штурмовими діями намагається просунутися у районі населеного пункту Григорівка, бої продовжуються.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли фіксувалися поблизу Зайцева, Берестова та Клинового. Наніс авіаудару неподалік Спірного.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках триває обстріл позицій по лінії зіткнення. Ворог завдавав авіаційних ударів у районі населеного пункту Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Крім того, зберігається подальша загроза завдання ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Нагадаємо, у Міноборони назвали три можливі сценарії закінчення війни в Україні.

Радник голови ОПУ Олексій Арестович прокоментував реалістичність удару ЗСУ по Кримському мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: