Норвегія розгляне можливість постачання газу в Україну

Читать на русском
Зараз Норвегія забезпечує 20 відсотків потреб Європи в природному газі та готова й далі нарощувати видобуток газу
Зеленський та Стереpresident.gov.ua

Норвегія може постачати Україні природний газ. Питання щодо можливості цих постачань буде розглянуто норвезьким урядом, а також представниками Норвезьких газовидобувних компаній незабаром.

Про це заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Газпром призупинив транспортування газу через «Турецький потік»Газпром призупинить транспортування газу обома нитками газопроводу Турецький потік в період з 21 по 28 червня.

«Ми з паном президентом говорили, що Україна також потребує природного газу, має такий запит. Я зроблю цей запит нашим компаніям. Вони вже роблять все, що можуть, працюють на найвищій потужності. Але прохання президента України - це те, що я повезу додому» - заявив прем'єр.

За даними Стере, зараз Норвегія забезпечує 20% потреб Європи в природному газі. Після того, як росія вторглася в Україну, багато європейських країн побоювалися, що Норвегія не зможе збільшити обсяги видобутку газу та постачань. Однак це виявилося не так - Норвегія змогла наростити видобуток і збільшити постачання.

«Я сказав, що видобуток вже на максимумі, але трохи ми можемо додати, щоб мати можливість постачати до Європи» - додав Стере, зазначивши, що і для України теж повинен знайтися газ.

Тим часом НАК «Нафтогаз» у липні планує подати позов до міжнародного арбітражу на російський «Газпром» за скорочення транзиту газу через Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: