Зруйновані мости на Сумщині поки що відновлювати не будуть – ОВА

Читать на русском
У Сумській області поки не проводитимуть ремонт 10 зруйнованих та пошкоджених 10 мостів у прикордонних районах із росією.
t.me/Zhyvytskyy

У Сумській області поки не проводитимуть ремонт 10 зруйнованих та пошкоджених 10 мостів у прикордонних районах із росією. Таке прохання українських військових.

Про це у п'ятницю, 7 липня, сказав голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

Зеленський: Відновлення України потрібно не відкладати на «після війни», а вести вже заразПотрібно також готувати до нового навчального року школи та університети. Потрібно готуватися до складної зими. І все це робити треба в умовах постійної загрози з боку росії

«Мости на прикордонні Сумщини з росії, на прохання військових, не будуть ремонтуватися», - заявив він на брифінгу.

Йдеться про мости, якими окупанти заходили в Україну з 24 лютого. Тепер вони розглядаються як шляхи у разі можливого повторного вторгнення військ країни-агресора.

«Також у нас у регіоні багато мостів, які зруйновані не лише на початку війни чи під час окупації, а й підірвані вже рашистами, під час виходу із Сумської області наприкінці березня – на початку квітня. Поки що вони не відновлюватимуться», – сказав Живицький.

Він додав, що в області з початку війни 2,5 тис. об'єктів чи серйозно пошкоджено, чи зруйновано.

Наразі на Сумщині відновлюють те, що можна зробити швидко – дахи, вікна. Йдеться про різні будівлі, починаючи від багатоквартирних будинків до приватних садиб та об'єктів ЖКГ.

Нагадаємо, на конференції у Лугано Україна представила план відновлення після війни.

В ОПУ розповіли, скільки шкіл, дитсадків та лікарень доведеться відбудувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: