Стало відомо, в яких районах Києва найбільше руйнувань від обстрілів рф

Читать на русском
У Києві від російського вторгнення загинуло понад сотню мирних жителів, огляди місць обстрілів завершено. Найбільш постраждалі – три райони столиці.

У Києві правоохоронці завершили огляди місць подій у рамках розслідування кримінальних проваджень за фактами ворожих ракетних обстрілів. Найбільш постраждалими виявилися три райони.

Про це повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Ракетний обстріл Шевченківського району Києва: фото та відео з місця подійЗа попередніми даними, одна людина загинула. Госпіталізовано п'ятьох постраждалих, у тому числі жінку і дитину, врятованих з-під завалів.

«У провадженнях за фактами ворожих ракетних обстрілів вже фактично завершено огляди місця подій. Найбільше руйнувань у Святошинському, Подільському та Оболонському районах (Пуща Водиця)», - повідомив він.

За даними прокуратури, всього з початку російської агресії у столиці загинуло понад 100 мирних жителів, із них 5 дітей. Понад 420 цивільних отримали поранення.

«Причини смерті - мінно-вибухові травми, осколкові та кульові поранення (останнє характерно для території Гостомелю), опіки та асфіксія внаслідок пожеж», - розповів Кіпер.

Що стосується пошкоджених обстрілами будинків, то, за даними КМДА, у Києві їх близько 400. З них приблизно 200 – це звичайні багатоповерхівки та приватні садиби. Пошкоджено близько 70 шкіл, садів, дитячих таборів.

Крім того, Кіпер додав, що у зв'язку з тим, що окупанти двічі обстріляли житловий комплекс у Шевченківському районі Києва, прокурору окружної прокуратури доручено з'ясувати, чому саме туди ворог завдає ракетних ударів.

«Перевіримо, чи ця територія не належала раніше території заводу «Артем». Можливо, росіяни паперовими картками 80-х років минулого століття користуються», - сказав він.

Нагадаємо, у червні росіяни завдали ракетних ударів по Шевченківському району столиці. Ракета влучила у житловий будинок.

У КМДА повідомляли, що почали відновлювати перші 11 будинків у Києві, які постраждали від війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: