Україна внесла до «чорного списку» п’ятьох іноземців за зйомки фільму в Криму

Читать на русском
Україна заборонила в’їзд терміном на три роки трьом громадянам Росії та двом громадянам Польщі через зйомки фільму в окупованому Росією Криму.
Фото з відкритих джерел

Україна заборонила в’їзд терміном на три роки трьом громадянам Росії та двом громадянам Польщі через зйомки фільму в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«У травні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України, реагуючи на факти зйомки в Севастополі військової драми «Небо» про російських військових у війні в Сирії та у так званому «міжнародному музичному фестивалі «Дорога на Ялту», внесло трьох громадян Російської Федерації та двох громадян Польщі до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що СБУ заборонила вказаним іноземцям в’їзд в Україну терміном на три роки. Відповідні рішення Міністерства культури та інформаційної політики України і Служби безпеки України стали реакцією, в тому числі й на звернення представництва.

Зйомки фільму під робочою назвою «Небо» відбулися восени 2020 року у покинутому санаторії поблизу села Морське в окупованому Криму. Кінокартина розповідає про події 2015 року, коли Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24М.

Нагадаємо, Кабмін запропонував Раді нацбезпеки і оборони запровадити на три роки санкції щодо 11 акторів і артистів з Росії. Причина - порушення порядку в'їзду до Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: