Мінкультури не отримувало від СБУ запит на внесення Басти до «чорного списку» артистів

Читать на русском
СБУ не подавала до Мінкультури запит про внесення російського співака Басти до чорного списку артистів РФ.
wikipedia.org

Служба безпеки не подавала до Мінкультури подання про внесення російського виконавця Басти (Василя Вакуленка) до списку осіб, що загрожують нацбезпеці України. Така інформація в ЗМІ - неправдива.

Про це йдеться в офіційній заяві Мінкультури в п'ятницю, 25 червня.

Мінкульт за 6 років виключив з «чорного» списку лише чотирьох артистів РФМінкультури за весь час існування чорного списку російських артистів виключило з нього чотири людини - трьох росіян і одного італійця.

«Зважаючи на велику кількість запитів на інформацію щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє про відсутність відповідного подання від Служби безпеки України. Інформація, щодо наявність такого звернення у медіа - не відповідає дійсності», - сказано в повідомленні.

У Мінкультури відзначили, що якщо такий запит все ж надійде від СБУ - то його розглянуть в установленому порядку.

У відомстві також наголосили, що автоматично вносять артистів до «чорного списку» осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України на основі подання від РНБО, СБУ, Нацради з питань ТБ. Саме по собі Мінкультури рішення не приймає.

Відзначимо, на цьому тижні у ЗМІ з'явилася інформація про те, що СБУ нібито передала до Мінкульту подання про включення російського репера Басти до списку осіб, що загрожують нацбезпеці України.

Нагадаємо, у 2017 році Вакуленко вже отримував заборону на в'їзд до України на 3 роки і був внесений до «чорного списку». У вересні 2020 року його звідти виключили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: