Зведення Генштабу: у районі яких населених пунктів ведуть наступ окупанти

Читать на русском
ЗСУ придушили спробу ворожого штурму на Харківському напрямку. Окупанти наступають у напрямку Веселої Долини та в районі населеного пункту Спірне, бойові дії продовжуються

Російські війська намагалися наступати в районі Богородичного, але були відкинуті назад. Вони мають частковий успіх при наступі у напрямку Верхньокам'янського і наступають у напрямку Веселої Долини та в районі населеного пункту Спірне.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах істотних змін у складі та діяльності підрозділів збройних сил Білорусі не помічено.

У Сіверському напрямку ворог обстріляв із реактивної артилерії та мінометів район населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області.

На Харківському напрямку окупанти продовжують вести оборонні дії. Ворог обстрілював з артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків райони населених пунктів Харків, Микільське, Леб’яже, Уди, Дементіївка, Верхній та Старий Салтів, Петрівка, Руські Тишки та Байрак. Наніс авіаудар неподалік Петрівки.

У росії залишилося більше двох тисяч старих ракет, цього вистачить на кілька місяців – ForbesУ росії залишилося близько двох тисяч старих, неточних ракет. Їх вистачить ще кілька місяців бомбардувань.

Як повідомили у Генштабі, українські військові придушили спробу ворожого штурму у напрямку Дементіївки.

На Слов'янському напрямку ворог здійснював вогневий вплив з артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Волобуївка, Хрестище, Гусарівка, Чепіль, Мазанівка, Долина, Червоне, Дібрівне, Богородичне та Адамівка.

У районі Богородичного ЗСУ завдали ворогові втрати під час його чергової спроби наступу та відкинули окупантів назад.

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Сіверська, Григорівки, Білогорівки, Золотарівки, Серебрянки, Верхньокам’янського, Званівки та Роздолівки. Ворог вів наступ у напрямку Верхньокам'янського, має частковий успіх.

На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Спірне, Івано-Дар’ївка, Берестове, Покровське, Вершина, Володимирівка, Опитне, Торецьк, Зайцеве, Кодема, Клинове та Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів поблизу Вершини та Вуглегірської ТЕС.

Окупанти наступають у напрямку Веселої Долини та в районі населеного пункту Спірне, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають перестрілки вздовж лінії зіткнення з мінометами, танками, ствольною та реактивною артилерією.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує свої зусилля на недопущенні наступу Сил оборони України.

Нагадаємо, як заявили в ISW, росія 6 липня вперше з початку війни не заявляла про територіальні «завоювання» в Україні. Це засвідчує, що російські сили взяли оперативну паузу.

Тим часом володимир путін заявив, що росія ще «всерйоз не починала війну проти України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: