У Маріуполі щодня гине в середньому 25 людей – мерія

Читать на русском
Гуманітарна ситуація у Маріуполі погіршується. Смертність від природних причин зросла вчетверо у порівнянні з довоєнним періодом.

Гуманітарна ситуація у Маріуполі погіршується. Смертність від природних причин зросла вчетверо у порівнянні з довоєнним періодом.

Про це заявив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram у четвер, 7 липня.

Понад 100 загиблих: у Маріуполі виявили нову братську могилуУ Маріуполі на Донеччині виявили нову братську могилу з понад сотнею загиблих мирних жителів.

«Братська могила у Старому Криму за два місяці збільшилася щонайменше вдвічі. У тому числі через ексгумацію та зростання смертності. Фактично, смертність від природних причин зросла вчетверо проти довоєнним періодом. Щодня гине в середньому 25 людей. Це близько 1800 осіб лише за травень-червень. І тенденція зростання у динаміці», – написав він.

Андрющенко також нагадав, згідно з аналізом, чотирьох масових поховань, офіційно вказувалося, що щонайменше 20 тисяч людей уже поховано у братських могилах.

Нагадаємо, про масові поховання у селищі Старий Крим повідомляли і журналісти проекту «Схеми».

За даними влади, у Маріуполі за три місяці війни загинули щонайменше 22 тисячі мирних громадян. Але ця цифра може бути й більшою.

Нещодавно у місті виявили нову братську могилу із понад сотнею загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: