В окупованому Маріуполі через колапс медицини стрімко зростає кількість смертей

Читать на русском
У Маріуполі стрімко погіршилася гуманітарна ситуація, жителям критично не вистачає їжі та питної води.
Ілюстративне фото

Через спеку в Маріуполі люди непритомніють на вулиці, а через відсутність швидкої допомоги кількість смертельних випадків серед місцевих жителів зростає. Окупованому росією місту потрібне негайне втручання світових гуманітарних місій.

Про це повідомив у соцмережі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь. Липень. Спека. Імпровізовані басейни та вуличні кухні. Люди починають непритомніти прямо на вулицях. Через колапс медицини та відсутність швидкої допомоги кількість смертельних випадків швидко зростає. Маріуполю потрібне негайне втручання гуманітарних місій. Росія принесла смерть, руйнування та пропаганду, ставлячи через окозамилювання життя маріупольців під ще більшу загрозу», - зазначив Анрющенко.

При цьому, як зазначав радник мера, у Маріуполі найбільшою проблемою для мешканців залишається відсутність питної води. Доступ до водопостачання мають лише 5 відсотків мешканців.

Нагадаємо, що мер Маріуполя повідомив, скільки місцевих жителів утримують в тюрмах ОРДЛО.

Раніше повідомляли, що жителі окупованого Маріуполя, як і раніше, відчувають гостру нестачу питної води. Її видають раз на тиждень. Люди змушені стояти за нею у чергах по кілька годин.

Крім цього, російські окупанти проводять приховану мобілізацію в місті під виглядом працевлаштування до охоронної фірми.

Також у Маріуполі в суботу, 2 липня, згорів склад СТО, де російські військові зберігали награбоване майно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: