Загиблих мирних жителів Маріуполя може бути понад 22 тисячі – мерія

Читать на русском
У заблокованому росією Маріуполі за три місяці війни загинуло щонайменше 22 тисячі мирних громадян.
Фото: dw.com

У заблокованому військами росії Маріуполі Донецької області за три місяці війни загинуло щонайменше 22 тисячі мирних громадян. Але ця цифра може бути й більшою.

Про це заявив радник мера міста Петро Андрющенко, пише CNN.

Маріуполь на порозі епідемічної катастрофи – мерУ заблокованому окупантами Маріуполі хаотичні поховання та літні дощі можуть призвести до епідемічної катастрофи.

За словами Андрющенка, цифра в 22 тисячі ґрунтується на численних контактах, які він та інші чиновники мерії продовжують підтримувати з чиновниками, що залишилися у місті. Але реальна цифра може бути набагато більшою.

Андрющенко також розповів, що процес перепоховання мертвих ускладнюється - росіяни наполягають на тому, щоб витягнуті тіла були доставлені в морг, і щоб особи, які вимагають видачі тіл, повинні погодитися на запис відео, на якому заявник каже, що загиблого було вбито українськими військовими.

Він додав, що у Маріуполі зараз мобільний зв'язок тільки починає відновлюватися. Жителі не можуть вільно пересуватися, оскільки для будь-якого пересування містом необхідні спеціальні перепустки, а система фільтрації не дозволяє їм взагалі евакуюватися.

Нагадаємо, наприкінці квітня мер Маріуполя Вадим Бойченко заявляв, що за час війни загинуло понад 20 тисяч мешканців.

Цього тижня у Маріуполі під завалами виявили великий могильник із тілами.

Зараз Маріуполь взяли під контроль кадировці та Россгвардія. Мешканців закликали поки що не поспішати виїжджати самостійно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: