Україна скоро отримає додаткові РСЗВ HIMARS – ЗМІ

Читать на русском
Також США навчать ще одну групу українських військових роботі з реактивними системами залпового вогню цього типу
Реактивна система залпового вогню HIMARSlockheedmartin.com

Україна незабаром отримає від США додаткові реактивні системи HIMARS, в яких є велика потреба на фронті. Українські війська отримають чотири додаткові машини.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на власне джерело з Пентагону.

«Ми продовжуємо працювати над нашою безпекою і робимо все можливе, щоб якомога швидше передати цю допомогу українцям. І я думаю, що ви бачите на полі бою те, що українці добре використовують не тільки наші системи, але і системи, які вони отримують від наших партнерів і союзників по всьому світу» - розповіло джерело.

Водночас репортер Джек Детч повідомив, що США навчать ще одну групу українських військових роботі з реактивними системами залпового вогню цього типу.

«США проведуть навчання близько 50 українських військовослужбовців використанню систем залпового вогню HIMARS приблизно за два тижні, очікується, що другий раунд навчання почнеться найближчим часом і буде охоплювати українські війська різних рангів» - написав Детч з посиланням на неназваного представника Пентагону.

З 24 червня українські військові почали використовувати американські ракетні системи залпового вогню HIMARS на фронті в боях проти російських окупантів. У неділю, 26 червня, українські бійці завдали удару по двом командним пунктам російських військ. Для удару використовувалися реактивні системи HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: