Стало відомо, як можна заарештувати російського президента путіна

Читать на русском
Навряд чи путіна дійсно зможуть доставити в Нідерланди до того, як росія буде остаточно розгромлена на всіх фронтах. Але є більш дієвий варіант, як можна зловити російського президента-злочинця
володимир путінПропаганда Кремля

Російського президента володимира путіна можна заарештувати за всі військові злочини, які були скоєні за його наказом на території України російськими агресорами. Зробити це складно, але все ж можливо, і зробити це може Міжнародний суд в Гаазі.

Про це [повідомляє](https://1plus1.video / tsn-specvypusk / 2022 / tsn-za-20220407-u-gaazi-zagovorili-pro-imovirnu-vimogu-zatrimati-putina) ТСН з посиланням на юриста Олександра Кноупа.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

Кноуп, людина, яка протягом двадцяти років захищала в Міжнародному суді Гааги диктаторів і генералів, обвинувачених у геноциді та злочинах проти людяності, нагадав, що постанову про арешт повинен виписувати Міжнародний суд. Кноуп каже, що отримати таку постанову буде значно простіше, ніж виграти справу по суті, проте юрист не вірить, що путіна дійсно зможуть доставити в Нідерланди до того, як росія буде остаточно розгромлена на всіх фронтах. Але є більш дієвий варіант, як можна зловити російського президента-злочинця.

«Головний прокурор, якщо він схиляється до того, що військові злочини були скоєні та звинувачення може їх пов'язати з російською армією і її командуванням, він може попросити суддів виписати міжнародний ордер на арешт. По-перше, для цього не потрібна присутність обвинуваченого в залі суду. До того ж доказова база, необхідна для такого рішення, незначна у порівнянні з самим судовим процесом» - розповів Кноуп.

Далі все просто: якщо Міжнародний суд Гааги видасть ордер на арешт путіна, то кожна зі 123 країн, які беруть участь в Римському статуті, буде зобов'язана негайно заарештувати російського президента, як тільки він з'явиться на її території. Можливо, це не призведе до упіймання путіна, але обов'язково зробить росію ще більш токсичною для всього світу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав Нідерланди та Міжнародний суд Гааги зробити все, щоб притягнути путіна і росію до відповідальності за військові злочини в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: