Підозрюваний депутат Одеської облради залучив брата як посередника – НАБУ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку разом з одеським депутатом затримали його родича, оскільки той був посередником у передачі коштів.

Підозрюваний Національним антикорупційним бюро депутат Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам» Дмитро Чапір прийшов на зустріч з генеральним директором Дунайської обласної лікарні Віталієм Гайдуковим зі своїм братом і попросив передати гроші йому.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду про обрання запобіжного заходу підозрюваному, повідомляє «Слово і діло».

Як стверджують у НАБУ і САП, під час однієї з зустріч між Чапіром та гендиректором лікарні Гайдуковим обговорили постачання апаратів штучної вентиляції легень від ТОВ «МЕД ЕКСІМ» і відкату від цієї закупівлі депутату. Гайдуков відповів Чапіру, що за обладнання кошти перераховані та воно поставлене до лікарні, а представники компанії готові передати неправомірну вигоду.

При цьому депутат, побоюючись фіксації розмови представниками правоохоронних органів, зупинив продовження розмови з гендиректором лікарні, жестами показуючи, що кабінет може прослуховуватися. Після цього Чапір захотів продовжити розмову на вулиці, запропонувавши Гайдукову, який був на службовому автомобілі, підвезти його. Після підвезення до місця очільник лікарні поцікавився, чи може він передати політику суму меншу, ніж 240 тисяч грн. Чапір сказав, що необхідно сплатити 120 тис. грн.

На наступну зустріч Чапір, побоюючись фіксації розмови представниками правоохоронних органів, прийшов зі своїм рідним братом та завуальовано сказав Гайдукову передати неправомірну вигоду вказаній особі. Гендиректор лікарні дістав із сумки обумовлену суму неправомірної вигоди в розмірі 120 тис. грн та передав брату Чапіра. Одразу після цього НАБУ затримало депутата. Його брат наразі перебуває в статусі свідка.

Нагадаємо, 7 червня Національне антикорупційне бюро затримало «на гарячому» депутата-голову постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Одеської обласної ради Дмитра Чапіра за нібито отримання неправомірної вигоди.

8 червня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала йому підозру. Вручила документи Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: