Більшість найманців у Лівії поїхали на війну з Україною – експерт ООН

Читать на русском
За даними експерта ООН, найманці з Лівії мігрували на війну в Україні. Москва, швидше за все, зосередилася на вторгненні в Україну на шкоду операціям в Африці та Сирії.
Ілюстративне фото

У Лівії скоротилася кількість іноземних найманців, частково через те, що вони виїхали воювати до України.

Про це заявив експерт ООН Чалока Беяні, який збирає докази порушень прав людини в Лівії, повідомляє видання digi24.

Російські емісари вербують найманців в Еритреї та Ефіопії для війни в Україні – ReutersЕфіопам обіцяють величезну, за мірками їх країни, зарплату, а Еритрея готова абсолютно добровільно відправити велику групу солдатів від імені держави

За словами Беяні, найманці «знайшли собі інший ринок роботи». Зокрема, скоротилася кількість найманців у російській групі «Вагнера».

За даними британських спецслужб, москва, швидше за все, була змушена орієнтуватися переважно на кадри «Вагнера» для вторгнення в Україну на шкоду операціям в Африці та Сирії.

Однак, згідно з звітом Беяані та його команди, не всі іноземні бойовики залишили Лівію. Найманці затягують конфлікт у країні та, можливо, порушили міжнародні правила захисту мирних жителів, вважають експерти ООН.

За оцінками ООН на кінець 2020 року, у Лівії перебувало близько 20 тисяч іноземних бойовиків та найманців.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, російська приватна військова компанія «Вагнер» через понесені втрати почала вербувати нових найманців серед злочинців. Добровольцям кажуть, що їхнім завданням в Україні «буде прямування в авангарді наступу та виявлення позицій української армії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: