З'явилося відео, як ЗСУ застосовують французькі гаубиці Caesar проти окупантів

Читать на русском
Українські військові у повній мірі застосовують на фронті французькі гаубиці Caesar. Працювати із ними бійці навчилися за 10 днів.

Українські військові щосили застосовують на фронті французькі гаубиці Caesar. Працювати із ними бійці навчилися за 10 днів.

Відео із поля бою оприлюднили журналісти Sky News.

Артилерійські системи Caesar французького виробництва високоточні та високомобільні. Вони готуються до роботи за одну хвилину, ще 40 секунд йде на те, щоб згорнути установку та піти з позиції.

Caesar можуть знищувати російську техніку з відривом до 50 км. Висока мобільність дозволяє виявитися поза досяжністю вогню у відповідь росіян. За словами командира екіпажу, військовослужбовці ЗСУ навчалися працювати з французькими САУ протягом 10 днів.

«Нам потрібно більше таких гармат. Більше інструкторів, які допоможуть навчити військових. Потім все, що знадобиться, - це тільки боєприпаси, решту ми зробимо самі», - сказав він.

Ukraine War: Russians set for new phase of Donbas offensiveSky News

Нагадаємо, 30 травня стало відомо, що Франція передасть Україні ще одну партію самохідних гаубиць Caesar для боротьби з російською агресією.

З червня ЗСУ також застосовують на фронті норвезькі САУ М109А3.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: