Шмигаль розповів, наскільки впаде ВВП України цього року на тлі війни

Читать на русском
В Україні цього року через російське вторгнення очікується просідання ВВП більш ніж на третину.
kmu.gov.ua

В Україні цього року очікується просідання ВВП більш ніж на третину. Росія продовжує цілеспрямовано руйнувати українську економіку.

Про це на пресконференції у Лугано 5 липня заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

МВФ прогнозує спад ВВП України на 35% цього року, глобальна економіка теж сповільнитьсяЧерез війну економіка України, за прогнозом МВФ, скоротиться на 35 відсотків у 2022 році, а економіка росії – на 8,5 відсотків.

«Нам вдалося провести відносно успішну посівну кампанію, перезапустити логістику через західний кордон, відновити частину ланцюжків виробництва та постачання. Але все це не повинно дурити. Просідання валового внутрішнього продукту цього року очікується на рівні щонайменше 35%», - сказав він.

Прем'єр нагадав, що росія цілеспрямовано знищує економіку України, блокує порти, обстрілює цивільну інфраструктуру, знищено десятки тисяч будинків та квартир, зруйновано та пошкоджено 25 тисяч км доріг, понад 300 мостів, 12 аеропортів, тисячі шкіл, сотні лікарень.

За його словами, збитки від агресії Росії оцінюються щонайменше в 750 млрд доларів.

Нагадаємо, 4 липня у швейцарському Лугано стартувала дводенна конференція з питань відновлення України. Українська делегація презентувала проект плану повоєнного розвитку країни.

Сьогодні в ОПУ розповіли, скільки шкіл, лікарень, дитсадків та житлових будинків доведеться відбудувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: