Кулеба закликав світ обмежити для росії морські перевезення

Читать на русском
Дмитро Кулеба закликав партнерів обмежити росії доступ до морських перевезень, щоб перешкодити військовій машині путіна.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів обмежити росії доступ до морських перевезень, щоб перешкодити «військовій машині путіна».

Про це Кулеба написав у Twitter у вівторок, 5 липня.

В українських портах блокується 22 мільйони тонн зернаУкраїна працює на дипломатичному рівні з двох питань: перешкодити купівлі іншими країнами у росії краденого українського зерна і забезпечити безпеку суден-зерновозів, які будуть вивозити зерно

«Експортно-орієнтована економіка Росії значною мірою залежить від морських перевезень, що здійснюються іноземними флотами. Я закликаю партнерів: обмежте доступ Росії до їхніх послуг та вичерпайте військову машину путіна. Зрештою, те, що Росія сьогодні дійсно експортує у світ, – це смерть, криза та брехня», – написав Кулеба.

Нагадаємо, у G7 закликали росію припинити погрози та розблокувати українські чорноморські порти.

Як відомо, росія вивозить крадене українське зерно через Крим до Туреччини. 3 липня Туреччина затримала російське судно із викраденим українським зерном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: