Ворог штурмував позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку – Генштаб

Читать на русском
Окупанти вели штурмові дії за підтримки артилерії та оперативно-тактичної авіації в районах населених пунктів Спорне та Вершина. Наразі бої тривають.

Окупанти вели штурмові дії за підтримки артилерії та оперативно-тактичної авіації в районах населених пунктів Спірне та Вершина. Наразі бої тривають.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в вівторок, 5 липня.

На Харківському напрямку ворог обороняється на раніше захоплених рубежах. Застосовував танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Російські Тишки, Циркуни, Кутузівка, Базалівка, Пришиб, Шевелівка та Протопопівка. Вів штурмові дії поблизу Соснівки, успіху не мав, відійшов. Наніс авіаційний удар у районі Харкова.

Масований обстріл Слов'янська: кількість жертв зросла до двох, є пораненіРосійські окупаційні війська масовано обстріляли Слов'янськ, вбивши щонайменше двох цивільних та поранивши сімох людей.

На Слов'янському напрямку противник намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів. Обстріли з артилерії зафіксовано поблизу Дубравного, Долини та Адамівки. Ворожі штурмові дії у районі Краснопілля ЗСУ успішно відбили.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на взятті під контроль дороги Бахмут-Лисичанськ та спробах захопити населений пункт Білогорівка.

На Краматорському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Кривої Луки та Серебрянки. Завдав ракетно-авіаційного удару поблизу Сіверська. Тривають бої у районі Білогорівки.

На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріл ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Кодема, Покровське, Зайцеве, Залізне та Новоселівка.

Нагадаємо, з'явилося відео, як ЗСУ застосовують французькі гаубиці Caesar проти окупантів.

30 травня стало відомо, що Франція передасть Україні ще одну партію самохідних гаубиць Caesar для боротьби з російською агресією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: