Зведення Генштабу: ЗСУ відбили штурм на Слов’янському напрямку, окупанти захопили Золотарівку

Читать на русском
Українські військові відбили наступ військ росії на Слов'янському напрямку. Ворог взяв під контроль Золотарівку на Лисичанському напрямку. Також ЗСУ вимушені були залишити Лисичанськ.
Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська взяли під контроль населений пункт Золотарівка на Лисичанському напрямку. При цьому, ЗСУ відбили штурм на Слов’янському напрямку, противник форсував річку Сіверський Донець та намагається захопити Білогорівку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Як зазначають у Генштабі, станом на 18:00 у неділю, 3 липня, російські загарбники продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у положенні та характері діяльності збройних сил Республіки Білорусь не відзначається.

На Сіверському напрямку російські війська обстріляли з артилерії та мінометів райони прикордонних населених пунктів Бачівськ та Вовківка Сумської області.

На Харківському напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на недопущенні просування українських військ у напрямку державного кордону. У районах населених пунктів Золочів, Хрестище, Малинівка, Черкаська Лозова та Чепіль ворог здійснив артилерійські обстріли.

На Слов’янському напрямку росіяни обстріляли з артилерії території неподалік Долини, Курульки, Богородичного, Адамівки та Гусарівки. Українські підрозділи відбили штурм у напрямку Пасіка – Долина.

На Краматорському напрямку загарбники форсували річку Сіверський Донець, намагаються розвинути успіх та оволодіти Білогорівкою. Ворог продовжує вогневий вплив на підрозділи українських військ з метою сковування їх дій. Артилерійські обстріли зафіксовані поблизу Григорівки та Білогорівки.

ЗСУ відійшли від займаних позицій і рубежів після важких боїв за Лисичанськ – ГенштабСили оборони України відійшли від займаних позицій і рубежів у Лисичанську Луганської області.

На Лисичанському напрямку ворог здійснює обстріли зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Золотарівка та Верхньокам’янка. Вів штурмові дії у напрямку Золотарівки та взяв під контроль населений пункт. Сили оборони України залишили Лисичанськ Луганської області. У неділю, 3 липня, ЗСУ відійшли з займаних позицій та рубежів.

На Бахмутському напрямку загарбники обстрілюють з артилерії райони Соледара, Покровського, Бахмута та Клинового.

Наступальні дії в напрямку Ниркове – Берестове українські захисники успішно відбили. Також ворог намагався провести розвідку боєм у напрямку Василівка – Берестове, однак успіху не мав.

На напрямках Вовчоярівка – Спірне та Миколаївка – Спірне російські війська вели штурмові дії, зазнали значних втрат та відійшли.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування дій українських підрозділів противник вів артилерійські обстріли районів Авдіївки, Пісків, Новомихайлівки, Времівки, Гуляйполя та Чарівного, завдав авіаударів неподалік Кам’янки, Авдіївки та Шевченко.

Командири росіян влаштовують стрілянину між собою – перехоплення розвідкиРосійські військові влаштовують п'яні перестрілки між собою, використовуючи при цьому якк стрілецьку зброю, так і гранати.

На Південнобузькому напрямку загарбники зосереджують зусилля на недопущенні просування підрозділів Сил оборони на ймовірних напрямках наступу. Ворог вживає заходів з логістичного забезпечення військ та удосконалює інженерне обладнання позицій.

На Миколаївському напрямку окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, що у Херсоні російські військові захопили гуртожитки держуніверситету.

Раніше ми повідомляли, що після знищення військової бази окупанти перекрили виїзд із Мелітополя.

Також нагадаємо, що втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення в Україну сягнули вже близько 35 970 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: