Зброя із Заходу вже змінює ситуацію на фронті в Україні – Волкер

Читать на русском
Волкер зазначив, що ЗСУ зможуть звільнити більше населених пунктів, коли на фронті з'явиться більша кількість західного озброєння
Курт ВолкерYouTube

Західне та американське озброєння, яке надходить в Україну, вже змінює баланс на фронті. Ситуація ще більше зміниться на користь Збройних сил України, коли прибуде більша кількість озброєння.

Про це розповів колишній спеціальний представник Сполучених Штатів Америки в Україні Курт Волкер в ефірі Національного телемарафону.

Словаччина планує передати Україні винищувачі та танки – прем'єрСловаччина готова допомогти Україні з озброєнням. Країна планує передати винищувачі МіГ-29 і танки.

«Системи озброєння та амуніція з США прибувають, але поки не все прибуло. Воно вже впливає, як успішні атаки на склади боєприпасів, які ми бачили в останні дні. Це продовжиться. Це ставить росіян у більш вразливу позицію», - сказав він.

Волкер зазначив, що ЗСУ зможуть звільнити більше населених пунктів, коли на фронті з'явиться більша кількість західного озброєння. Багато постачань вже на фронті та допомагають громити російську армію, але деякі, наприклад, додаткові HIMARS і NASAMS, поки що тільки в дорозі. Надходження нової техніки в Україну можливе в липні, або в серпні 2022 року.

«Ленд-ліз - це спеціальний спосіб, що дозволяє адміністрації США використовувати свої власні запаси та передавати їх Україні, при цьому передавати швидко. Це процес, які триває вже певний час. Ми передаємо системи Україні та закуповуємо нові на їх місце. США та їхні партнери шукають шляхи прискорити цей процес» - додав він.

Нагадаємо, в РНБО вважають, що військової допомоги, яку Україні надають західні партнери, все ще категорично недостатньо для досягнення паритету на фронті з російськими окупантами.

В ОПУ зазначили, що на передачу Україні зброї від союзників піде від місяця до трьох. На цей процес впливають два фактори: бюрократія і кількість техніки на складах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: