Глава ЄК анонсувала конференцію високого рівня щодо відновлення України

Читать на русском
Після літа ЄС організує міжнародну конференцію за участю експертів для обговорення відновлення України.
twitter.com/vonderleyen

Після літа буде організовано міжнародну конференцію високого рівня, на якій обговорюватиметься відновлення України після війни.

Про це, виступаючи на конференції з відновлення України у Лугано, оголосила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За словами фон дер Ляєн, Єврокомісія запропонувала уряду України створити платформу реконструкції для визначення інвестиційних потреб, координації дій, спрямування ресурсів та підтримки програми реформ.

На нагальні потреби: Єврокомісія запропонувала виділити Україні 1 млрд євроУ п'ятницю, 1 липня, Єврокомісія запропонувала надати Україні перший транш допомоги розміром 1 млрд євро.

«Ця платформа стане місцем для формування стратегічних напрямів та пріоритетів нашої спільної роботи. Основна увага приділяється реконструкції, орієнтованій на майбутнє, з переходом до кліматичної нейтральності, охопленню цифрового десятиліття, побудові соціальної ринкової економіки, забезпеченню безпеки та оборони», – сказала вона. Керуватиме платформою Україна.

«Але крім нашого власного досвіду, ми хотіли б залучити зовнішню пораду. Таким чином, канцлер Шольц і я у тісній співпраці з міжнародними партнерами – ми організуємо міжнародну конференцію високого рівня після літа. Ми хочемо зібрати разом найяскравіші уми та провідних світових експертів з реконструкції. Це додасть додаткової впевненості всім інвесторам», – повідомила голова Єврокомісії.

Нагадаємо, ще наприкінці березня Європейська рада погодилася створити Трастовий фонд солідарності з Україною для її відновлення після закінчення війни з росією.

Як писало Bloomberg, Євросоюз може покрити основну частину загальної фінансової допомоги щодо відновлення України після війни. Сума перевищуватиме 500 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: