ЄС може виділити понад 500 млрд євро на відновлення України після війни – Bloomberg

Читать на русском
Євросоюз може покрити основну частину загальної фінансової допомоги на відновлення України після війни. Сума перевищуватиме 500 млрд євро.
ru-trade.info

Євросоюз може покрити основну частину загальної фінансової допомоги на відновлення України після війни. Сума перевищуватиме 500 млрд євро.

Про це пише Bloomberg з посиланням на анонімні джерела.

ЕС обговорює можливість фінансової допомоги України на відновлення після війни розміром понад 500 млрд євро. Ця сума має піти на виконання плану з відновлення України, який український уряд представить на конференції 4-5 липня у швейцарському місті Лугано.

За даними Bloomberg, план складається з близько 2000 сторінок і містить широкий список проектів в області інфраструктури та безпеки, інвестицій в клімат і цифрову економіку, а також в диверсифікацію енергетичних ресурсів.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

Єврокомісія вивчає можливі варіанти такого фінансування, обговорюється формат грантів, кредитів. Втім, така допомога, скоріш за все, буде прив'язана до низки реформ.

Нагадаємо, Україні може знадобитися 1,1 трлн доларів (близько трильйона євро) зовнішньої допомоги для відшкодування збитків, завданих вторгненням росії.

Однією зі статей втрат української економіки у війні з російськими окупантами є кількість зруйнованого житлового фонду. З початку війни та станом на початок липня окупанти знищили близько 15 млн квадратних метрів житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: