У Європі перебувають близько 4,8 мільйона українських біженців – ООН

Читать на русском
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців представило приблизну кількість біженців, зареєстрованих у 44 країнах Європи станом на 7 червня.
Укрінформ

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців представило приблизну кількість біженців, зареєстрованих у 44 країнах Європи станом на 7 червня.

Про це свідчать оновлені дані Управління.

Зокрема, зазначають, що станом на 7 червня було зареєстровано близько 7,3 млн перетинів кордону з України та ще 2,3 млн – в Україну. По всій Європі зареєстровано щонайменше 4,8 млн біженців з України, включаючи тих, хто спочатку перетнув кордон із сусідніми країнами, а потім переїхав до інших країн.

Де краще – за кордоном чи вдома: українські біженці дали оцінку різним сферам життяУкраїнські біженці, перебуваючи за кордоном, найбільше оцінили український графік роботи магазинів, діджиталізацію послуг та співвідношення ціни та якості у сфері краси. Докладніше – на інфографіках.

З 4,8 млн українських біженців, зареєстрованих в Європі, 3,2 млн зареєструвалися у програмі тимчасового захисту або подібних національних програм захисту. Найбільше українських біженців у Польщі – 1,15 млн, Німеччині – 780 тис., Чехії – 366 тис. У росії наразі перебуває 1,1 млн українців.

Нагадаємо, у Польщі з 1 липня перестануть виплачувати окремим категоріям біженців щоденну допомогу на харчування та житло у розмірі 40 злотих на особу (близько 280 гривень).

Крім цього, у ЄС українським біженцям скасували безкоштовний проїзд. Так, з 1 червня у Польщі змінили правила безкоштовних залізничних поїздок для українців. Тепер вони доступні лише у деяких містах та певним категоріям біженців з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: