Блінкен розповів про те, як вплине на росію золоте ембарго

Читать на русском
Велика сімка може відрізати росію від доходів від імпорту золота, оскільки більша частина цього золота продається саме в країни G7
Ілюстративне фото24 канал

Ембарго на імпорт російського золота завдасть агресору серйозного удару. Імпорт золота є другою статтею доходу росії після енергоресурсів, а ембарго позбавить її цих грошей, віднявши приблизно 19 млрд доларів на рік.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

За словами Блінкена, Велика сімка може відрізати росію від доходів від імпорту золота, оскільки більша частина цього золота продається саме в країни G7. Знайти нового покупця Росія навряд чи зможе. Ембарго на золото стане новим ударом по економіці росії, яка і так знаходиться під сильним тиском санкцій і експортного контролю.

«Попри те, що рф отримує доходи від нафти за вищими цінами, вона не може витрачати їх через експортний контроль. Не може придбати те, що їй потрібно, щоб модернізувати свій оборонний сектор, модернізувати його технології, модернізувати свою енергетичну розвідку, а це означає, що з часом кожна з цих сфер буде занепадати» - запевнив він.

Нагадаємо, на саміті G7 в німецькій Баварії, що почався сьогодні, 26 червня, президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден разом з іншими світовими лідерами оголосив про заборону на імпорт золота з росії.

Раніше західні санкції проти росії не поширювалися на комерційні поставки золота, але багато банків, вантажовідправників та афінажні компанії перестали мати справу з російським дорогоцінним металом після початку вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: