Гуманітарної допомоги потребують майже 16 млн українців – ООН

Читать на русском
Через війну майже 16 мільйонів українців сьогодні потребують гуманітарної допомоги, понад 5,3 мільйона стали біженцями.

Через війну майже 16 мільйонів українців сьогодні потребують гуманітарної допомоги, понад 5,3 мільйона стали біженцями в інших країнах.

Такі цифри на брифінгу назвала гуманітарна координатор ООН в Україні Оснат Лубрані, повідомляє УНН.

ООН розслідуватиме справи про депортацію українських дітей та їх всиновлення в рфООН буде розслідувати воєнні злочини окупантів, зокрема й депортацію дітей з України в росію та їх незаконне всиновлення.

«Майже 16 млн українців потребують гуманітарної допомоги – води, їжі, медичної допомоги, даху над головою та захисту. Це попередні цифри, які зараз переглядається ООН із нашими партнерами. Більшість із 6 мільйонів людей ще залишаються всередині переміщеними особами. Близько 5 мільйонів людей повернулися, але вони розуміють, що можливо їм знову доведеться їхати. Понад 5,3 стали біженцями в інших країнах», – зазначила Лубрані.

Також, за інформацією ООН, понад 5 тисяч українців було вбито під час повномасштабного вторгнення росії, ще понад 5 тисяч отримали поранення.

Нагадаємо, у Європі перебувають близько 4,8 мільйона українських біженців. Також в ООН підрахували, підрахували, скільки біженців уже повернулося до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: