ЗСУ відбили штурм окупантів у Харківській області та у напрямку Вуглегірської ТЕС – Генштаб

Читать на русском
Окупанти проводять перегрупування військ на Слов'янському напрямку, намагаються блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку дороги Лисичанськ – Бахмут. На двох напрямках ЗСУ відбили штурм росіян.

Українські військові відбили спробу штурмових дій окупантів у районі населеного пункту Дементіївка Харківської області. А також відбили штурм росіян у напрямку Вуглегірської ТЕС.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі продовжують перебувати у прикордонних районах Брестської та Гомельської областей. За наявною інформацією, військовими комісаріатами у цих областях вивчаються можливості проведення прихованої мобілізації населення.

На Сіверському напрямі без особливих змін.

На Харківському напрямку ворог продовжує ведення оборони раніше зайнятих позицій. Здійснював обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах міста Харків, населених пунктів Питомник, Українка, Перемога, Дементіївка, Прудянка, Коробочкине та Рубіжне.

ЗСУ придушили спробу ворожих штурмових дій у районі населеного пункту Дементіївка – окупанти відійшли.

Залужний назвав регіони, де тривають найінтенсивніші бойові діїЗа словами Залужного, район активних бойових дій розпочинається на півночі Харківської області та закінчується на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка.

На Слов'янському напрямку ворог проводить перегрупування військ та обороняється. Здійснив обстріл з артилерії різних калібрів у районах Мазанівки, Дубровного та Краснопілля.

На Донецькому напрямку противник за підтримки артилерії намагається блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автодороги Лисичанськ – Бахмут. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам'янка та Сіверськ. Наніс авіаудару неподалік Вовчоярівки. Веде наступ поблизу Верхньокам'янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії продовжуються.

На Краматорському напрямку ворог активних бойових дій не вів, обстрілював наші позиції з артилерії.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріл недалеко від Берестового, Покровського та Дзвінківки та авіаційний удар у районі Покровського. Українські воїни зупинили наступ і завдали окупантам значних втрат у районах населених пунктів Клинове та Новолуганське, а також відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС. В обох випадках ворог відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах противник обстрілював райони Водяного, Авдіївки, Мар'їнки, Вугледара, Полтавки, Новоукраїнського, Новосілки та Оріхова. Наніс авіаудари по нашим позиціям поблизу Авдіївки та Щербаків. Намагався вести штурмові дії у районі Павлівки, але успіху не мав і відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує систематично обстрілювати цивільну та військову інфраструктуру та проводить перегрупування військ.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Нагадаємо, Олексій Арестович прогнозує, що російські окупанти можуть ще 7-10 днів завдавати масованих ракетних ударів по Україні.

На думку розвідки США, володимир путін не відмовився від своїх планів щодо захоплення більшої частини України військовим шляхом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: