ЄС продовжив санкції за анексію Криму росією

Читать на русском
Євросоюз продовжив на рік, до 23 червня 2023-го, санкції проти росії, запроваджені за анексію Криму та Севастополя.

Рада Європейського союзу продовжила до 23 червня наступного року санкції, введені проти росії у відповідь на анексію Криму.

Про це йдеться на сайті Ради.

ЄС послабив шостий пакет санкцій проти росії без пояснень – ПодолякЄвросоюз послабив шостий пакет санкцій проти росії, з якого викреслили заборону доступу до хмарних сервісів.

Санкції було запроваджено ще у червні 2014 року та включають заборону на ввезення в ЄС продукції з незаконно анексованого Криму, заборону на інфраструктурні чи фінансові інвестиції та туристичні послуги у Криму.

Експорт певних товарів та технологій у кримські компанії або для використання у Криму у транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів також підпадає під обмеження ЄС.

Нагадаємо, раніше у Євросоюзі офіційно затвердили шостий пакет санкцій проти росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна вже представила ЄС пропозиції щодо сьомого пакету антиросійських санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: