Стефанчук припустив зміну Конституції України: про яку частину йдеться

Читать на русском
Верховна Рада України чекатиме, яку формулу буде закладено у переговорному процесі з країною-агресором.
rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук у п'ятницю, 18 березня, допустив можливість змінити Конституцію України – у частині про курс на вступ у НАТО.

Про це Стефанчук сказав в ефірі 1+1.

«Оскільки шлях до євроатлантичної інтеграції прописаний у Конституції України, маємо дуже високий рівень легітимації цього напряму. Тому ми будемо дивитися, яким шляхом будуть йти переговірники, і тоді вже будемо відшукувати ту модель, яка або не суперечитиме Конституції, або будемо змінювати Конституцію в цій частині», – сказав Стефанчук.

Згідно з його словами, для України важливо, щоб «за результатами цих домовленостей насамперед ми відновили безпеку й отримали гарантії безпеки функціонування нашої держави».

Водночас, Верховна Рада України чекатиме, яку формулу буде закладено у переговорному процесі і, «безумовно, приєднається до обговорення».

Нагадаємо, що у той час, як в Україні йде війна, за кордон втекли близько 20 нардепів.

Раніше ми повідомляли, що Рада схвалила за основу та в цілому законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

Також нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон України Про віртуальні активи, ухвалений Верховною радою 17 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: