Війна Росії не повинна вийти за межі України – генсек НАТО

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна Росії проти України не повинна перейти кордон і перерости у війну з альянсом.
фото REUTERS

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна Росії проти України не повинна перейти кордон і перерости у війну з альянсом.

Про це повідомляє CNN Turk.

Обережне НАТО: як Україні розвивати подальші стосунки з АльянсомЧому не варто сподыватися на будь-яку участь НАТО у захисті України, та як нашій державі змінити стратегію взаємовідносин з Альянсом - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Ми навчили десятки тисяч українських солдатів. Проти окупаційних сил точиться велика боротьба. Ця війна не повинна перетворитися на війну НАТО з Росією, вона призведе до ще більших жертв», – заявив Столтенберг.

На думку генсека, світова спільнота має зробити все можливе, щоб покласти край російській агресії.

«Ми маємо зробити все можливе, щоб покласти край цій війні. Я ціную ініціативи Туреччини. Президент Путін має покласти край цій війні та повністю вивести свої війська з України. Ця війна не повинна вийти за межі України», – наголосив він.

Крім того, Столтенберг звернувся до європейських союзників та закликав їх збільшити оборонні бюджети.

Він нагадав, що Німеччина після вторгнення РФ в Україну збільшила фінансування військової сфери і порекомендувала іншим країнам-членам альянсу наслідувати її приклад.

Нагадаємо, петиція до НАТО про закриття неба над Україною набрала потрібну кількість голосів. однако поки Альянс проти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: