«У моменті 1937 року»: глава Генштабу Британії порівняв обстановку в Європі із ситуацією перед Другою світовою війною

Читать на русском
За словами голови Генштабу Британії, союзники переживають момент 1937 року, такий самий критичний період, який передував Другій світовій війні.

Велика Британія та її союзники переживають свій «момент 1937 року» після вторгнення росії в Україну і мають зробити все можливе, щоб запобігти новій світовій війні.

Про це начальник Генерального штабу Британії сер Патрік Сандерс має намір заявити на щорічній армійській конференції у Лондоні, повідомляє Sky News.

За словами Сандерса, володимир путін і його експансіоністські амбіції становлять найбільшу загрозу суверенітету, демократії та свободі.

Очікується, що Сандес скаже, що його єдина мета — «мобілізувати армію, щоб допомогти запобігти поширенню війни в Європі, будучи готовим боротися і перемагати разом із нашими союзниками та партнерами НАТО».

«Це наш момент 1937 року», – скаже глава Генштабу, маючи на увазі критичний період, що передував Другій світовій війні.

«Ми не знаходимося в стані війни, але маємо діяти швидко, щоб не виявитися втягнутими в неї через нездатність стримати територіальну експансію… Я зроблю все, що в моїх силах, щоб британська армія зіграла свою роль у запобіганні війні», – йдеться у промові Сандерса.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс говорила, що країни Європи не зможуть почуватися в безпеці, якщо росія виграє війну в Україні.

Водночас, начальник штабу британського оборонного відомства Тоні Радакін вважає, що росія вже стратегічно програла війну в Україні і тепер є більш ослабленою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: