Можливе виключення росії з G20: Китай проти, в кремлі теж відреагували

Читать на русском
Китай виступає проти виключення Росії з Великої двадцятки. У кремлі в той же час заявили, що багато країн групи дотримуються незалежної позиції на адресу росії.

Китай не підтримуватиме виключення росії з групи «Великої двадцятки».

Про це заявив офіційний представник МЗС Китаю Ван Веньбінь, повідомляє CGTN.

«G20 є основним форумом міжнародної економічної співпраці. Росія є важливим членом і жоден член не має права виключати іншу країну», – йдеться у заяві.

Китай не надає росії жодної військової допомоги – СШАЗ моменту переговорів Байдена і лідера КНР Сі Цзіньпіна 18 березня не зафіксовано жодних ознак, що Китай готується надавати допомогу росії

У кремлі теж відреагували на новини, пов'язані з G20. Прессекретар президента дмитро пєсков заявив, що G20 – багатосторонній формат і «низка держав дотримуються незалежної позиції на адресу росії».

«У плані протидії нашій країні США чинять безперервний і малодипломатичний тиск. Це добре відомо. Щодо G20, це формат багатосторонній, там існують різні точки зору. Зрозуміло, що США продовжуватимуть тиснути на різні країни, але, як бачимо, ціла низка держав воліє дотримуватися своєї незалежної та суверенної точки зору», – заявив пєсков. Він також сказав, що наразі невідомо, чи візьме володимир путін участь у наступному саміті.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що США та західні союзники оцінюють, чи має росія залишатися членом «Великої двадцятки» після її вторгнення в Україну. Однією з проблем є те, що механізму виключення будь-якої країни не існує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: