Росія збільшує військову присутність в Білорусі – розвідка

Читать на русском
Російські окупанти планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території Білорусі.
Getty Images

Російські окупанти планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території Білорусі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Керівництво установ та організацій Гомельської області попереджені про ймовірність повернення підрозділів ЗС рф. Одночасно росіяни планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території Білорусі», – йдеться в повідомленні.

Офіційно росія та Білорусь заявляють, що проведуть спільне патрулювання повітряного простору в рамках підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. На аеродром Барановичі збираються відправити 10 російських літаків.

Створення Союзної держави та «Іскандери» для Білорусі: головні тези зустрічі путіна та ЛукашенкаЛукашенко заявив путіну, що ізоляція Литвою Калінінграда – фактично оголошення війни. Також росія та Білорусь дійшли згоди щодо створення Союзної держави між країнами.

Крім цього, у розвідці стверджують, що 22 червня у Гомельській області нібито проводять мобілізаційні навчання. Проте наразі резервістів використовують для проведення господарських робіт.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що російські окупанти завдають ракетних ударів по Україні з території Білорусі для того, щоб спровокувати Збройні сили на відповідні дії по білоруській території й таким чином втягнути Мінськ у війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: