Україна отримає один турецький Bayraktar безкоштовно: допомогу надала Литва

Читать на русском
У Литві зібрали 5 млн. євро на Bayraktar для українських військових. Туреччина оцінила акцію литовців і вирішила безпілотник подарувати.
Volodymyr STRUMKOVSKIY

У Литві відомий телеведучий Андрюс Тапінас зібрав 5 млн. євро, щоб придбати Bayraktar для українських військових. Туреччина оцінила акцію литовців і вирішила віддати безпілотник безкоштовно.

Про це сам Андріус Тапінас написав у Facebook у четвер, 2 червня.

Російські військові заздрять «Байрактарам» ЗСУ: нова перехоплена розмоваРосійські окупанти заздрять, що на озброєнні української армії є бойові безпілотники Байрактар і бояться нових поставок іноземної зброї.

«Туреччина вражена рішучістю маленького литовського народу допомогти Україні, що вдалося зібрати гроші та слово Bayraktar уже кілька днів чують у всьому світі. Тому Туреччина та виробник Baykar вирішили подарувати Литві бойовий безпілотник Bayraktar TB2 з усією оптикою. Точна ціна не оголошена, але вона, безумовно, більша за один або кілька мільйонів євро», - написав Андріус Тапінас.

Тепер Литва заплатить лише 1,5 мільйона євро, щоб озброїти Bayraktar найкращими боєприпасами. Інші гроші підуть на гуманітарні, оборонні проекти чи проекти з відновлення України.

За його словами, Туреччина пообіцяла максимально швидко доставити Bayraktar до Литви, можливо протягом трьох тижнів.

Нагадаємо, сьогодні Словаччина підписала контракт на поставку Україні гаубиць Zuzana.

Раніше стало відомо, що Німеччина погоджується передати Україні системи протиповітряної оборони IRIS-T.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: