Резніков запропонував Євросоюзу створити трастовий фонд для допомоги обороні України

Читать на русском
Рівень надання військової допомоги Україні поки що можна оцінити, як недостатній - він дозволяє тільки стримувати агресора
Олексій Резніковnovyny.live

Європейському союзу потрібно створити трастовий фонд, завданням якого буде сприяння обороні України, оскільки багато країн готові допомогти Києву, але не мають необхідного озброєння, щоб передати його на користь ЗСУ. Зате мають гроші.

Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу перед учасниками Міжнародного форуму безпеки GLOBSEC-2022, повідомляє сайт Міністерства оборони.

Україна має повне право бити по артилерії на території росії – експосол США в УкраїніРосійська артилерія, яка б'є по Україні з території рф, є абсолютно законною ціллю для ЗСУ

«Є держави, наприклад Люксембург, готові інвестувати в безпеку – допомагати Україні. Але вони не можуть, тому що не мають озброєння, яке нам потрібно. Хорошим рішенням було створити трастовий фонд в Європі, і це може бути наступним кроком» - сказав він.

Резніков також оцінив рівень надання військової допомоги Україні, як недостатній - він дозволяє тільки стримувати агресора. Водночас Збройні Сили України потребують більшого, щоб мати можливість перейти в рішучий контрнаступ і викинути окупантів за межі країни.

Нагадаємо, на військовій базі ВПС США «Рамштайн» в Німеччині незабаром пройде нова зустріч представників країн-членів контактної групи допомоги обороні України. Орієнтовно можна очікувати її проведення 15 червня.

Нагадаємо, 1 червня США оголосили про виділення нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн доларів. Він включатиме американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, навколо яких в останній тиждень йшли активні обговорення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: