Суд призначив засідання у справі плівок з кабінету голови ОАСК Вовка

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт у справі про зловживання в столичному адмінсуд і призначив підготовче засідання.
Павло Вовкфото: babel.ua

Вищий антикорупційний суд призначив на 30 червня підготовче засідання у справі про злочинну організацію в Окружному адміністративному суді Києва на чолі з головою суду Павлом Вовком.

Таке рішення 21 червня ухвалив ВАКС.

«Призначити підготовче судове засідання в залі судового засідання Вищого антикорупційного суду на 30 червня 2022 року о 12:45 у кримінальному провадженні № 52019000000000522 від 21.06.2019», – йдеться в ухвалі.

Автоматизованим розподілом для слухання справи було визначено колегію у складі: Катерини Широкої (головуюча), суддів Наталії Мовчан і Сергія Мойсака. Водночас, двоє з цих суддів брали участь у справі як слідчі судді, а це є підставою для самовідводу.

Як відомо, у справі обвинувачують голову ОАСК Вовка (створив і очолив злочинну організацію, яка за гроші ухвалювала рішення), його заступників Євгена Аблова і Володимира Келеберду, суддів ОАСК Олексія Огурцова, Ігоря Качура, Ігоря Погрібніченка, Богдана Саніна, колишнього керівника Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, ексчленів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Остапця та Миколу Сіроша, а також адвоката Олександра Кротюка.

Раніше НАБУ оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: