Кулеба назвав єдину перевагу росії у війні

Читать на русском
Єдина перевага росії у війні проти України – це артилерія. Тому Німеччина та інші країни Заходу мають прискорити надання Україні важкого озброєння.
5 канал

Єдина перевага росії у війні проти України – це артилерія. Тому Німеччина та інші країни Заходу мають прискорити надання Україні важкого озброєння.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулєба в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

У Євросоюзі анонсували негайну підготовку до інтеграції УкраїниМайбутнє України - в Європі, майбутнє українського народу - в сім'ї європейських народів, і росія не зуміє цьому перешкодити

«У них є перевага в артилерії, і вони використовують її повною мірою, але це їхня єдина перевага. Якщо ми отримаємо розумну кількість важкої зброї та сучасних артилерійських систем, ми зможемо переламати перебіг подій на свою користь», - заявив міністр.

Кулеба пояснив, що сьогодні Україна потребує реактивних систем залпового вогню та 155-міліметрових артилерійських систем, оскільки в української армії закінчуються боєприпаси радянських калібрів. Однак, як додав він, запаси боєприпасів НАТО швидко зростають.

«Кожна одиниця (зброї – ред.) зміцнює нас і дозволяє наблизитися до того дня, коли ми відстоїмо мир для себе та всієї Європи», – зазначив голова української дипломатії.

Раніше Кулеба повідомив, що українці готові битися лопатами, якщо не буде зброї.

Також Кулеба анонсував нові санкції після розмови із главою МЗС Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: