Кулеба озвучив «слабке місце» шостого пакету санкцій проти росії

Читать на русском
Головний недолік шостого пакету санкцій проти росії полягає в тому, що в нових обмеженнях є винятки для деяких країн.

Головний недолік шостого пакету санкцій проти росії полягає в тому, що в нових обмеженнях є винятки для деяких країн.

Про це йдеться у заяві очільника МЗС України Дмитра Кулеби в ефірі телемарафону у середу, 1 червня.

«Рішення (по шостому пакету санкцій – ред.) є і це дуже добре. Небезпечний прецедент у тому, що це рішення створило окремий режим для країн, які отримують нафту південною гілкою нафтопроводу «Дружба». Це – Угорщина, Чехія, Словаччина. Небезпека в тому, що тепер обговорюючи якісь санкції створюється прецедент, коли для певних країн є окремий режим», - наголосив очільник МЗС.

Євросоюз нарешті погодив шостий пакет санкцій проти рф: є часткове ембарго на нафтуПакет все ж охоплює нафтове ембарго, а також відключення Сбербанку росії від системи SWIFT, боротьбу з російською пропагандою та персональні санкції

За інформацією Кулеби, такі умови запровадження нових обмежень порушують стовідсоткову єдність усього Європейського Союзу. Тому в майбутньому потрібно буде працювати над тим, щоб у сьомому пакеті санкцій проти рф не було таких винятків.

Нагадаємо, видання Forbes склало рейтинг країн, які найбільше допомагали Україні з початку війни. До двадцятки друзів увійшли Польща, США, Естонія, Латвія, Канада, Литва, Британія, тощо.

Також ми писали про те, що Євросоюз заборонить страхувати танкери із російською нафтою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: