Білорусь розконсервовує техніку, яку можуть перекинути на Донбас – Генштаб

Читать на русском
У керівництві українською армією повідомляють, що на території білоруської держави проводиться розконсервація техніки.
Олексій Громов

На території Білорусі проводиться розконсервація військової техніки, яку можуть направити на допомогу збройним силам російської федерації у Донецькій та Луганській областях.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

«Не виключено, що саме цю техніку вони нададуть на Донецький напрямок. Крім того, на аеродромі Зябрівка наразі відбувається будівництво військової інфраструктури, що дає підстави вважати, що ця територія стане місцем розміщення російської техніки та військ», - сказав Громов.

Також, за його словами, на Харківському напрямку підрозділи противника основні зусилля зосереджують на недопущенні виходу ЗСУ в тил угруповання окупаційних військ, що діє на Слов'янському напрямку. Там противник вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Байрак та Рубіжне.

«На Слов'янському напрямку угруповання агресора основні зусилля зосереджує на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні наших військ. Ворог намагається створити умови для відновлення наступу в напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ. З метою посилення угрупування військ у районі міста Ізюм противник перемістив до двох танкових підрозділів. Окупанти планують застосувати важкі вогнеметні системи на Слов'янському напрямку», - сказав Громов.

На Донецькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на встановленні повного контролю над містом Сєвєродонецьк.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України заявили, що Білорусь веде рекрутингову кампанію для поповнення військ. Раніше в оборонному відомстві також розповіли, навіщо білоруські війська розташували на кордоні з Україною дерев'яні танки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: