Зброю в кожну оселю: Монастирський підтримав ініціативу дозволити українцям зброю для самозахисту

Читать на русском
Тест на володіння зброєю українці пройшли, починаючи з 24 лютого. У містах України були роздані десятки тисяч одиниць зброї - і не короткоствольної, а автоматичної
Денис Монастирськийmvs.gov.ua

Війна показала, що всі громадяни України повинні мати вдома зброю для самозахисту. Громадська думка показує, що українська суспільство підтримує ідею легалізації зброї.

Про це розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі Національного телемарафону.

Право громадян на зброю: що пропонують депутати в новому законопроєктіЩодо легалізації зброї у парламент внесли новий законопроєкт. Що він передбачає – на інфографіці.

На його думку, тест на володіння зброєю українці пройшли, починаючи з 24 лютого. У містах України були роздані десятки тисяч одиниць зброї - і не короткоствольної, а автоматичної. Попри всі побоювання, нація цей іспит успішно пройшла - велика частина власників зброї зараз знаходиться на фронті та захищає Україну.

«Оборот зброї повинен бути врегульований на рівні закону. Моя особиста позиція - для захисту власного будинку в українця має бути зброя» - сказав він.

Монастирський також нагадав, що рівень підтримки володіння зброєю для самозахисту серед українців за час війни капітально зріс - до війни ледь третина громадян підтримувала ідею легалізації зброї, тоді як зараз цей показник подвоївся.

Нагадаємо, що в додатку «Дія» завершилося опитування про ставлення громадян України до вільного володіння зброєю. В опитуванні взяли участь 1 млн 726 тисяч 452 людини. За результатами опитування дві третини українців підтримали ідею легалізувати зброю для самозахисту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: