В USAID назвали суму щомісячних військових витрат України

Читать на русском
Глава Агентства США з міжнародного розвитку заявила, що війна щомісяця коштує Україні 5-6 млрд доларів.

Щомісячні військові витрати України становлять 5-6 млрд доларів.

Про це заявила глава Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер у ході ток-шоу The Way Forward, повідомляє DW.

За словами Пауер, це «приголомшливі» витрати, і навіть тих 7,5 млрд доларів, які адміністрація США готується виділити як допомогу Україні, не вистачить, щоб покрити пов'язані з війною витрати.

Експерт оцінив, скільки росії коштує місяць війни з УкраїноюМісяць бойових дій в Україні обходиться росії у 623 млрд доларів, це дорого порівняно з іншими війнами. Такими темпами росії вистачить на місяць-два, вважає експерт.

«Ми знаємо, що цих грошей не вистачить, ми знаємо, що надалі буде потрібна ще більша пряма бюджетна підтримка», – сказала глава USAID.

Пауер також зазначила, що путін «перетворює на зброю продовольство та гуманітарну допомогу, використовуючи їх як інструмент війни в Україні, перетворює на зброю глобальний голод і використовує дезінформацію, намагаючись переконати країни, що розвиваються, що причиною їхніх проблем із продуктами є санкції, а не дії самої росії».

Нагадаємо, у середині травня міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що з початку повномасштабної війни Україна витратила на військові потреби 245,1 млрд гривень (8,3 млрд доларів).

Втрати державного бюджету України через війну, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, становлять близько 2 млрд гривень на день.

Водночас для росії, за даними військового експерта, один місяць бойових дій в Україні коштує 623 млрд доларів. На один день війни росія може витрачати до 900 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: