У травні фінансова допомога Україні виявилася меншою, ніж її потреби – Марченко

Читать на русском
Україна може частково закрити цю проблему за рахунок військових облігацій - але з їх допомогою вийде залучити максимум один мільярд доларів
Сергій МарченкоBORYSOVSKYI IEVGEN

Україна за травень отримала від європейських партнерів тільки два мільярди доларів з п'яти запитуваних. Цього недостатньо для закриття місячних видатків українського бюджету.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко 24 травня, повідомляє видання Atlantic Council.

«У травні у нас немає цієї суми. Зараз ми отримали всього 1,2 млрд доларів. До кінця цього місяця ми очікуємо отримати до 2 млрд доларів, але не 5 млрд» - сказав він.

Нововведення від НБУ: що буде з курсом та які можуть бути ризики для економікиНБУ скасував обмеження на встановлення курсу в банках для готівкової валюти. Слово і діло розбиралось, якими можуть бути ризики для економіки.

За словами міністра, Україна може частково закрити цю проблему за рахунок військових облігацій - але з їх допомогою вийде залучити максимум один мільярд доларів. Частково проблему ліквідності допомагає вирішити Національний банк України відповідно до заходів, узгоджених Україною та західними партнерами.

«Ми не використовуємо цей інструмент як ключовий. Але коли ми бачимо проблеми з ліквідністю на казначейському рахунку, ми приходимо в центробанк» - підсумував він.

Нагадаємо, Європейський союз 20 травня виділив Україні черговий транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро. Всього Європейська комісія пропонує надати Україні до 9 млрд євро макрофінансової допомоги цього року.

Влада України закликала міністрів фінансів країн Великої сімки надати фінансову допомогу країні для оперативних потреб бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: