«Нереально»: військовий експерт оцінив можливість повторного наступу росії на Київ

Читать на русском
Ознак підготовки повторного наступу на Київ немає, заявив австрійський генерал. За його словами, у росії просто не вистачить зусиль для такої атаки.

Наразі немає ознак того, що російські війська мають намір знову намагатися захопити Київ. Крім того, у росії просто немає сили для такої мети.

Таку оцінку в коментарі DW дав австрійський експерт з військово-політичних питань, екскерівник Інституту зміцнення миру та управління конфліктами Академії національної оборони Збройних сил Австрії генерал Вальтер Файхтінгер.

Ракетний удар по Києву: опубліковані фото наслідківФото наслідків ракетного удару по Києву 5 червня. Російські війська цілилися в об'єкти інфраструктури.

«Наразі немає жодних ознак того, що російські війська мають намір атакувати Київ та спробувати його захопити. Росія використовує ракети для бомбардування окремих цілей в українській столиці. Але це не велика атака, а демонстрація того, що можна вплинути на Київ, і не захоплюючи його. Ракетні обстріли міських районів, звичайно, вкрай болючі для столиці. Але її захоплення російськими військами абсолютно нереальне – росія просто не має для цього сил», – заявив Файхтінгер.

Незважаючи на це, за словами генерала, наразі перевага на фронті у росії. Збройні сили України мають перевагу на північ від Харкова, де російські війська відтіснені до кордону, а також на південному заході в районі Херсона – там у ЗСУ локальні успіхи.

«Вже надходить інформація про те, що російські солдати частково утворюють оборонні споруди на кордоні завойованих територій, що вони риють окопи, готують оборонні позиції. Це говорить про те, що на другому етапі росія поки буде задовольнятися утриманням захоплених територій, їх військовим захистом і русифікацією, що включає, наприклад, роздачу російських паспортів або введення російської мови як офіційну», – зазначив експерт.

Нагадаємо, наприкінці травня у військовій адміністрації Києва заявили, що небезпека повторного наступу на столицю залишається, але фактичних ознак формування військ для цієї мети наразі не спостерігається.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вважає, що загрози повторної атаки на столицю зараз немає.

Водночас ворог, щоб посіяти паніку серед мешканців звільнених територій, розповсюджує фейки про нібито новий наступ на Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: