Верещук очолить Координаційний штаб з питань захисту прав депортованих осіб

Читать на русском
Кабінет міністрів України створив Координаційний штаб з питань захисту прав депортованих. Його очолить віцепрем'єрка Ірина Верещук.
president.gov.ua

Кабінет міністрів України створив Координаційний штаб з питань захисту прав депортованих. Його очолить віцепрем'єрка Ірина Верещук.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У п’ятницю, 17 червня, стало відомо, що уряд утворив Координаційний штаб з питань захисту прав осіб, депортованих або примусово переміщених у зв’язку зі збройною агресією проти України. Головою Координаційного штабу призначили Віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук.

«До складу штабу увійшли Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко, представники центральних органів виконавчої влади, силових структур та інші», – додають у повідомленні.

Основними завданнями штабу є сприяння діяльності щодо захисту прав депортованих між усіма зацікавленими сторонами, а також визначення шляхів і способів розв'язання проблемних питань щодо таких осіб.

Нагадаємо, сейм Литви ухвалив резолюцію, якою визнав вивезення українців у росію депортацією українського народу, а також закликав міжнародне співтовариство прийняти аналогічну заяву та добиватися відповідальності за ці злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: