В Україні з'явиться спеціальний представник у справах Африки

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський анонсував, що незабаром в Україні почне працювати спеціальний представник Африки.
скрін з відео

Президент Володимир Зеленський анонсував, що незабаром в Україні почне працювати спеціальний представник Африки. Також у майбутньому може відбутися конференція «Україна-Африка».

Про це президент повідомив під час свого звернення до Африканського союзу у понеділок, 20 червня.

Росія намагається продати вкрадене українське зерно африканським країнам – NYTШтати попередили 14 країн, переважно в Африці, про те, що росія спробує продати їм вкрадене українське зерно.

«Я започаткував нову політику України щодо Африки. Саме під час моєї каденції було затверджено першу Стратегію розвитку відносин України з державами Африки. Буде активізовано діалог з усіма країнами континенту. Найближчим часом запрацює спеціальний представник України з Африки», - сказав Зеленський.

За його словами, державам буде вигідно взаємодіяти без посередників.

«На моє доручення готується перше в історії нашої держави регіональне турне міністра закордонних справ України по державах Субсахарської Африки. Звичайно, має розвиватися і міжпарламентський діалог. Для цього я ініціюю візити до країн Африки представників Верховної Ради України», - наголосив президент.

Також він запропонував уже почати готувати – за загальним бажанням – велику політико-економічну конференцію «Україна–Африка».

Зеленський також приділив увагу темі війни з росією, зокрема шантаж рф голодом - вивіз зерна, блокування українських портів.

«Якби не російська війна проти України, просто не було б жодного дефіциту на продовольчому ринку. Якби не російська війна, наші фермери та аграрні компанії змогли б забезпечити цього року рекордний збір. Якби не російська війна, люди в Африці, в Азії і будь-де у світі, не страждали б від катастрофічного зростання цін на продукти. Просто не було б такого катастрофічного зростання цін», - наголосив президент.

Нагадаємо, ще у квітні у МВФ повідомляли, що війна в Україні викликала економічні проблеми в Африці.

А в ООН заявляли, що через війну на межі голодної смерті виявляться близько 323 млн людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: