Війна в Україні може погіршити проблему голоду в Північній Африці та на Близькому Сході – HRW

Читать на русском
Вторгнення РФ в Україну може посилити продовольчу кризу на Близькому Сході та Північній Африці. Війна вже призвела до зростання цін на хліб та інші основні харчі.

Вторгнення Росії в Україну може посилити продовольчу кризу на Близькому Сході та Північній Африці.

Про це попереджає правозахисна організація Human Rights Watch.

В організації заявляють, що і Україна, і Росія є провідними експортерами сільськогосподарської продукції до багатьох країн Близького Сходу та Північної Африки. І збої, пов'язані з війною, вже посилюють і так зростаючі ціни на продовольство і поглиблюють бідність.

Посівна в Україні: у МінАП обіцяють «сіяти скрізь, де не стріляють»Посівну в Україні буде проведено у всіх регіонах, де безпосередньо не ведуться бойові дії та війна.

«Глобальні продовольчі мережі потребують глобальної солідарності під час кризи. Без узгоджених дій щодо вирішення проблеми постачання та доступності продовольства конфлікт в Україні може посилити світову продовольчу кризу, особливо на Близькому Сході та в Північній Африці», – заявив виконавчий директор HRW у регіоні Лама Факіх.

Вторгнення Росії в Україну вже призвело до зростання цін на хліб та інші основні харчі, особливо у країнах Близького Сходу та Північної Африки, які залежать від українського зерна.

Український уряд 9 березня заборонив експорт зерна та інших продуктів, щоб запобігти внутрішній гуманітарній кризі. У Human Rights Watch кажуть, що навіть якщо ці збої в ланцюжку поставок будуть усунуті найближчим часом, проблеми, швидше за все, збережуться, «бо фермери тікають від бойових дій, а конфлікт руйнує інфраструктуру та обладнання». А бойові дії також можуть серйозно підірвати майбутній урожай, якщо вони продовжаться до початку посівної у квітні.

Нагадаємо, в ООН теж вже попередили, що війна в Україні порушує ланцюги постачань і тягне за собою різке зростання цін на пальне, харчі та транспорт.

Водночас в ОПУ запевнили, що в Україні не буде проблем із їжею через російську агресію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: