Зерно з України: у Європі опрацьовують маршрут через сусідню Румунію

Читать на русском
У цьому випадку зерно можна було б провезти Дунаєм або залізницею. Йдеться про 22 млн тонн зернових, які заблоковані в українських портах росією.

Франція спільно зі своїми європейськими колегами наразі опрацьовує маршрут вивезення зерна з України через сусідню Румунію. При цьому, йдеться про 22 млн тонн зернових, які заблоковані в українських портах росією.

Про це повідомляє президент Франції Емануель Макрон в ефірі TF1.

«Ми працюємо зараз над новим маршрутом, який проходитиме через Румунію, адже Одеса знаходиться за кілька кілометрів. Разом із Румунією ми створюємо зв'язувальну точку для експорту зернових», - розповів Макрон.

У Європі сумніваються в готовності росії укласти угоду для деблокади українського зерна – BloombergРосія навряд чи піде на угоду щодо деблокади українського зерна, маючи намір використати загрозу глобального голоду як інструмент у будь-яких майбутніх переговорах.

Згідно зі словами французького лідера, у цьому випадку зерно можна було б провезти Дунаєм або залізницею. Раніше в Єлисейському палаці заявили про готовність Франції брати участь в операції розблокування порту Одеси.

Нагадаємо, що Україна має намір удвічі збільшити транзит зерна, а також іншого продовольства у Дунайському напрямку.

Раніше Борис Джонсон і президент Зеленський обговорили блокаду росією експорту зерна з України, і британський прем’єр висловив сподівання, що в найближчі дні вдасться досягти прогресу з цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: